Kalix News den 3 januari 2009

Kalix  -  mitt i händelsernas centrum när Norrbotten miljardinvesterar…….

Påläng -  är en del av Kalix. Här investerar vi nu i ett Lokalt Byautvecklingsprogram för att kunna möta en föränderlig värld……..

Land & Strand -  är en del i det framtidsprojektet som bygger på hållbar utveckling och samarbete med olika aktörer i ett framgångsrikt nätverk…….

Vet du att i midsommartid går solen upp 01.00 och ner 23.57

Då börjar en intensiv tid med båtturer ut till fiske och bad. Då är det bröllop, hemvändarfester, grisfest, fiskarting, sommarkurser och våra sommarpubar då ”Myggornas vänner” träffas och trivs.

Idag den 17 februari 2009 tittar jag ut genom fönstret. Landskapet är täckt av meterdjup pudersnö. Det är 25 minusgrader och från klarblå himmel lyser en stor sol. Träden  gnistrar av rimfrost och snön knarrar under skosulorna när jag tar min hundpromenad. Några bilar passerar mej, några möter jag. Vi bor i en by som är genväg till Luleå och Kalix för flera kustbyar. Fredde som just blivit arbetslös från byggsvängen passerar och vi byter några ord. Han har många fritidsintressen att tillfredsställa under den ofrivilliga ledigheten. Från skolan med ca 60 barn, som drivs i samarbete med vår grannby Ryssbält, hörs glada röster. Det låter fint – den ska vi ha kvar!! När jag borstar snön av skorna ser jag några skotrar som rusar förbi nere på ängen på skoterleden ner mot havet och friheten.

Vi har en växande besöksnäring med nya spännande möten, annorlunda aktiviteter och känslor som stannar kvar länge. Många är dom värden Du får på köpet när Du besöker oss i den allra nordligaste delen av ”Toppenviken”…….