Vi tillhör Töre skärgård som är den allra nordligaste delen av Bottenviken. Det är en skärgård med bräckt vatten (liten salthalt), vilket gör den till en förträfflig boplats för siklöjan. Här finns också särskilda växter och organismer som utgör siklöjans basföda och ger löjrommen dess unika smak. Här, och bara här, ger siklöjan ifrån sig Bottenvikens röda guld – den exklusiva Kalixlöjrommen med en fyllig ton av mineral och hav.

Havet är vår resurs både sommar och vinter. Det ger oss en oslagbar rekreation när vi fyller våra förråd med fisk, hallon, kantareller och havtorn. Här finns många pittoreska öar med långa sandstränder.

Här finns livskvalité!

Nätfiske under isen – en gammal, lokal tradition
Med skoter o kälke mot havsisen – kroppsarbete med isborr o bill – näten dyker upp å vá hittar vi där……  jo, sik, abborre eller lake sprattlar i nätmaskorna – till anläggningen i byn för matlagning – gräddstuvad lake är en höjdare.

Lokal fiskeupplevelse i sommarnatt – notdragning
Tänk Dej att Du åker ut i den fantastiska, ljusa, norrbottniska skärgården till något fiskrikt notvarp, Du deltar i att dra fångsten till land, tillreder den över öppen eld på stranden, slår Dej ner på en sten och avnjuter delikatessen direkt i handen med smör och hembakat tunnbröd.

Löjroms-Safari – ”Från fisk till måltid”
Bli ”bottenviksfiskare” för en dag och följ Kalixlöjrommens väg från havets djup till måltid. I vistelsen ingår logi ( 2 nätter ) med löjromsfrukost, helpension o bastu under taknocken i ”byakrogen”. Guide medföljer.

En ”Ljusa Kusten Upplevelse” – med strandhugg för fika någonstans i den örika  Skärgården. Kan kombineras med middag till havs.